Wat zijn de badkamertrends voor het nieuwe jaar?

Wat zijn de badkamertrends voor het nieuwe jaar
  • Twitter
  • Facebook
  • Google+

Niets is zo lekker om je in je eigen badkamer weer op te laden. Wat kunnen we verwachten van de badkamertrends voor het komende jaar? Van een privé spa tot een inloopdouche en het mixen van tegels. Je laat je creativiteit stromen in 2021, want mixen en matchen mag. Je kiest voor contrast in kleur en combineert grote met kleine tegels. Ook hexagontegels zijn het helemaal volgend jaar.

Het spagevoel in je badkamer

De trend om je badkamer om te toveren tot een privé spa blijft ook in het nieuwe jaar bestaan. Een inloopdouche met een infrarood lamp zorgt ervoor, dat je spieren zich ontspannen. Je plaatst groene planten in je badkamer die goed tegen vocht kunnen. Een krukje maakt het af. Ga je voor zo’n botanische look, dan zijn beige of bruine tegels met een uitstraling van natuursteen een rustige basis. Ook houtlook tegels geven een natuurlijke look.

Opvallende spiegels

Een badkamerspiegel is onmisbaar. Je doet er je make-up en je haar en ook voor het dagelijkse tandenpoetsen is een spiegel fijn. Badkamerspiegels zijn steeds meer een eyecatcher in je badkamer. Ze worden groter en hebben een bredere rand. Een grote badkamerspiegel laat je badkamer groter lijken en zorgt zo voor een ruimtelijk gevoel. Je ziet in 2021 veel ronde spiegels die in mooi contrast staan met de hoekige elementen in de rest van je badkamer. Een spiegelkast met led-verlichting creëert een warme sfeer in de badkamer en zorgt ervoor, dat je spullen netjes uit het zicht zijn.

Zwart in je badkamer

Zwart blijft ook volgend jaar een hippe kleur voor de badkamer. Door het toevoegen van zwart zorg je voor een luxe uitstraling. Plaats in je badkamer een losstaande zwarte badkuip. Deze badkuipen zijn sterk in opkomst. Vind je zwart wat heftig, begin dan met zwarte accessoires of kies voor zwarte kranen en een inloopdouche met zwarte accenten. Hou je van de industriële look? Kies dan voor een douchedeuren met zwarte strepen. Stalen fabrieksdeuren vormen de inspiratiebron. Zwart is trouwens ook goed te combineren met goud en koper. Dit zijn kleuren die eerst in de keuken in opkomst waren en volgend jaar ook in meer badkamers verschijnen.