Waarom voor vloercoating kiezen? 

Waarom voor vloercoating kiezen
  • Twitter
  • Facebook
  • Google+

Tegenwoordig zijn er veel mensen die graag een gietvloer willen laten aanleggen. Gietvloeren zijn de afgelopen jaren razend populair geworden in Nederland. Het enige nadeel aan een gietvloer is dat je er vaak de hoofdprijs voor betaald. Dit is iets wat veel mensen er niet voor over hebben. Daarom kiezen veel mensen er tegenwoordig voor om ook eens te kijken naar vloercoating. Vloercoating is geen echte vloer, maar een goede beschermlaag over de bestaande vloer. Wat kan nu een reden zijn om voor vloercoating te gaan? 

Een van deze redenen is dat het goedkoper is dan het laten aanleggen van een gietvloer. Vloercoating is een waterdichte, naadloze kunstharslaag op basis van epoxy of polyurethaan die als beschermlaag fungeert over de bestaande vloer. De coating die geplaatst wordt is minder dan 1 mm dik. Ook kan het enorm snel geplaatst worden en hoef je er niet lang op te wachten.

Vloercoating zorgt voor een glanzende of matte uitstraling

Mede door middel van vloercoating kan je kiezen of je voor een glanzende of matte uitstraling gaat. Je kan er ook voor kiezen om een transparante coating te doen. Het is belangrijk om te onthouden dat het niet om een nieuwe vloer, maar om een deklaag gaat waarmee je de vloer en de kamer snel een vernieuwde look kan geven. 

Verschil tussen gietvloer en vloercoating

Vloercoatings zijn vele malen dunner dan kunststof gietvloeren. Verder is vloercoating vele malen goedkoper dan wanneer je voor een gietvloer gaat. Dit komt omdat een gietvloer echt een hele nieuwe vloer is. Bij coating is het puur de bovenlaag die aangepast gaat worden. Dit betekent dus ook dat het veel minder werk en dus geld kost. Desondanks geven beide vloeren dezelfde uitstraling. Wanneer je er geen verstand van hebt, kun je waarschijnlijk ook niet zien welke van de twee vloeren een gietvloer is en welke een coating is. Doordat coating niet dik is is het niet bestemd voor grof geschut. Zo is het niet handig om een bedrijfshal vol te leggen met coating. Het kan wel weer een goed idee zijn om je bedrijfshal volledig vol te laten leggen met een gietvloer. Dit doordat de vloer stevig is en lang mee kan. Ook geeft coating bescherming voor ongeveer vijf jaar. Bij een gietvloer wordt er bescherming geboden voor meer dan twintig jaar. 

Wat kost het coaten van je vloer?

De prijs die je betaald voor het coaten van je vloer hangt van verschillende factoren af. Zo betaal je per vierkante meter minder dan wanneer je gebruikmaakt van meer vierkante meters. Ook kan het type coating dat je kiest een grote rol spelen. Zo kun je voor epoxy of voor PU kiezen. Ook de kleur en eventuele extra kosten kunnen een rol spelen in de daadwerkelijke prijs die je aan het einde van de rit betaald. Er is wel een gemiddelde wat je betaald, je kan er vanuit gaan dat je een prijs betaald tussen de twintig en zestig euro per vierkante meter. De prijzen kunnen per firma variëren, het opvragen van verschillende offertes kan in ieder geval geen kwaad.