Je toilet pimpen, zo doe je dat!

Toiletinspiratie
  • Twitter
  • Facebook
  • Google+

Op je toilet breng je gemiddeld ruim veertig uur per jaar door. Dat is best een hele tijd, zeg maar een volledige werkweek … Dan mag het er ook wel een beetje aangenaam vertoeven zijn toch? Je kunt op allerlei manieren zorgen dat de tijd die je op je toiletpot zit minder saai is. Haal vast wat inspiratie voor een make-over van je toilet uit deze vier tips om het kleinste kamertje te pimpen.

Speelse decortegels

Speelse tegels maken het verschil

De tijd dat een toilet een saaie, praktische en steriele ruimte was, ligt al ver achter ons. Het mag best een beetje levendig. Met opvallende wandtegels en vloertegels creëer je al meteen een fijne sfeer. Je kunt diverse soorten tegels kopen; kijk eens naar verschillende mozaïek- of decortegels. Kies voor prachtige patronen of tegels met reliëf. Of mix & match deze in je eigen stijl en kleurstelling.

Een make-over voor je toilet

Ben je toe aan een nieuw toilet, dan doe je eerst wat je moet doen. Je gaat op pad voor een nieuwe toiletset. Daarna kies je ook nog mooie nieuwe toilettegels uit en dan is het praktische deel op zich wel klaar. Je kunt een deel van de wanden en het plafond van je toilet sauzen in een mooie kleur… Maar je kunt ook kiezen voor behang als aanvulling op de tegelwand! Hiermee kun je er op een heel betaalbare manier een leuke twist aan geven.

Zet woonaccessoires in

Het mag natuurlijk prima praktisch zijn in je toiletruimte, daar is niks op tegen. Maar je kunt het er ook knus en huiselijk maken. Een gezellig ‘miniwoonkamertje’. Hang een mooie lamp en spiegel op, zet er een plantje neer, plankje aan de wand met kaarsjes en andere accessoires, leuk kleedje op de grond en leg er wat tijdschriften neer. Dat zit echt wel heel gezellig!

toilet met superman thema

Geef je toilet een thema

Als je het sanitair in je toiletruimte gaat vervangen, is dat een mooie gelegenheid om van de hele ruimte iets speciaals te maken. Een hangend of staand toilet, dat is op zich niet de moeilijkste keuze. Mooi fonteintje erbij en dan heb je in principe wat nodig hebt. Het is een heel leuk idee om voor verdere inrichting een thema te kiezen. Dat kun je verwerken in items aan de wand, de lamp, leesvoer om maar een paar dingen te noemen. Shopfun gegarandeerd!

Bron afbeeldingen:  deco.journaldesfemmes.fr, ebay.com