Handige tips voor het vinden van een huurwoning

Tips voor vinden van een huurwoning
  • Twitter
  • Facebook
  • Google+

Een huurwoning kan, ten opzichte van een koopwoning, een fijne keuze zijn. Je bent goed beschermd, kan in aanmerking komen voor huurtoeslag en de huurbaas is verantwoordelijk voor onderhoud. Dat klinkt goed! Maar waar begin je met zoeken naar een huurwoning? En waar moet je op letten? Wij zetten een aantal tips voor het vinden van een huurwoning voor je op een rijtje.

Waar vind je een goede huurwoning?

Gelukkig zijn er verschillende manieren om op zoek te gaan naar een goede huurwoning. De meest makkelijke manier is natuurlijk zelf zoeken op het internet. Er zijn veel websites te vinden waar je een goed overzicht kunt vinden van alle aangeboden huurhuizen, zoals Huizenmarkt Nederland. Hier kun je onder andere op plaats en huurprijs filteren en de woningen vinden die aan jouw wensen voldoen.

Wanneer je er zelf niet uit komt, is er ook altijd de mogelijkheid om een huurmakelaar in te schakelen. Deze makelaar ondersteunt je bij het gehele traject, van het zoeken naar een huurhuis tot aan de sleuteloverdracht. Het nadeel hierbij is wel dat je wat duurder uit zal zijn.

Wanneer je zelf op zoek gaat naar een huurwoning, let dan goed op de huurprijs. De prijs kan namelijk all-in zijn, wat betekent dat gas, water en licht inclusief zijn. Is dit niet het geval? Dan moet je deze kosten nog extra bij je vaste lasten rekenen.

Tips voor vinden van een huurwoning

Bezichtiging huurwoning: hier moet je op letten

Voordat je een huis gaat huren, wil je natuurlijk weten hoe de huurwoning er echt uitziet. Net als bij een koopwoning kun je een bezichtiging inplannen. Tijdens deze bezichtiging bekijk je goed of het huis echt aan je wensen voldoet.

Een handige tip is om van te voren een checklist op te stellen. Zo weet je precies waar je straks op moet letten. Is er genoeg ruimte en kun je je spullen kwijt? Is het huis in goede staat? Ook handig om te weten: is de huurwoning gestoffeerd? In dat geval hoef je namelijk geen vloer te leggen en gordijnen op te hangen.

Let bij de bezichtiging goed op de buurt waarin het huis staat. Zeker wanneer je kinderen hebt, is een veilige buurt een belangrijk punt. Luister ook eens goed naar omgevingsgeluiden en bedenk of je hier last van gaat krijgen.

Bekijk en vergelijk het aanbod

Gebruik deze tips voor het vinden van een goede woning en kijk naar jouw specifieke wensen. Op internet kun je veel huurwoningen vergelijken, zodat je een goed beeld krijgt van het aanbod. En heb je de geschikte woning gevonden? Ga dan goed voorbereid naar de bezichtiging. Zo weet je zeker of het huis bij jou past.