Tips voor het kopen van een houten voordeur

Tips voor het kopen van een houten voordeur
  • Twitter
  • Facebook
  • Google+

Een voordeur is dé binnenkomst van je huis. Hier komen namelijk mensen als eerste door naar binnen en is daarom erg belangrijk voor de indruk die je huis achter laat. Een voordeur kan op maat gemaakt worden, maar kan ook zo gekocht worden. In dit artikel zullen wij je meer vertellen over de verschillen in voordeuren en zullen we enkele tips geven die je helpen bij het aanschaffen van een voordeur.

Een houten voordeur

De meest gebruikte grondstof voor een voordeur is hout. Dit heeft er mee te maken dat hout vele voordelen met zich meebrengt. Zo is hout een erg lichte grondstof, hierdoor zal ook de voordeur erg gemakkelijk open gemaakt kunnen worden. Daarnaast is hout een erg gemakkelijk te bewerken grondstof. Hierdoor zijn de kosten voor een houten voordeur relatief laag. Ook heeft dit als voordeel dat de deur erg gemakkelijk op maat te maken is. Tenslotte is hout ook erg gemakkelijk te verven, waardoor de voordeur altijd perfect bij het huis past! Let echter wel op bij een houten voordeur kopen, welke houtsoort er gebruikt is. Zo kunnen de houtsoorten verschillen in kwaliteit en kan het dus tegenvallen!

Beveiliging voor een houten voordeur

Naast het binnen laten van personen en dingen, dient een voordeur er ook voor om mensen buiten te houden. Dit kunt u middels een beveiligingssysteem regelen, maar ook via sloten op de deur. Bij het installeren van een voordeur wordt er vaak gebruik gemaakt van een cilinderslot. Dit slot is erg gemakkelijk te plaatsen en is daardoor ook de goedkoopste variant. Echter is dit niet de meest veilige oplossing. Een meerpuntslot is echter een veel betere beveiliging voor uw houten voordeur. Dit komt doordat dit slot, zoals de naam al zegt, op meer punten sluit. Hierdoor hoeft de inbreker niet één punt te forceren, maar 2, 3, of zelfs nog meer punten. Dit zal bij aanschaf van de voordeur extra kosten met zich mee brengen, maar het is voor uw veiligheid en die van uw spullen een goede investering! Denk daarom bij aanschaf van een voordeur erg goed na over het plaatsen van een meerpuntsluiting!

Gebruik van glas in een voordeur

De meeste voordeuren zijn naast hout ook voorzien van glas. Dit heeft als voordeel dat je gelijk kunt zien wie er voor de deur staat. Daarnaast is het in veel gevallen ook een fraai aanzicht. Let bij het plaatsen van glas in de voordeur echter wel op de kwaliteit van het glas. Zo kan er enkel glas geplaatst worden. Dit is de goedkoopste aanschaf, maar niet altijd de beste optie. Een betere optie kan zijn om dubbel glas te laten plaatsen. Dit glas is niet alleen sterker, maar isoleert ook veel beter. Hierdoor is het in aanschaf wel duurder, maar verdien je het in de jaren die volgen terug op de energie rekening. Overweeg daarom bij aanschaf van de voordeur de voor en nadelen van het glaswerk dat eventueel geplaatst gaat worden!