Tips voor de badkamer

Tips voor de badkamer
  • Twitter
  • Facebook
  • Google+

Ga je de badkamer verbouwen? Dan is het goed om na te denken over de plek waar je de douche plaatst. Want met een goed doordacht ontwerp van je badkamer kun je met de douche de sfeer bepalen of ruimte besparen.

Een douche met een luxe uitstraling

Voor een luxe uitstraling van je badkamer kies je voor een inloopdouche. Het is gebruikelijk dat een inloopdouche een achterwand en twee muren aan de zijkant heeft. Er zijn echter alternatieve ontwerpen voor een inloopdouche. Zo heeft een inloopdouche van Sanexo.nl een glazen wand die je op elke plek in je badkamer kunt plaatsen. De kant van de inloop bepaal je daarmee zelf. Je hebt niet per definitie meerdere wanden nodig, een achterwand waar je de steunen aan bevestigt, is namelijk voldoende. Het voordeel hiervan is dat je deze inloopdouche ook in een kleinere badkamer kunt plaatsen.

Benut de hoek van je badkamer met een douchecabine

Een kleinere badkamer wil je natuurlijk optimaal inrichten, waarbij je ook genoeg loopruimte overhoudt. Douchecabines plaats je gemakkelijk in de hoek van je badkamer. Je kiest daarbij voor een compact, vierkant model of je gaat voor een cabine met een halfronde douchebak. De wanden zijn van glas en dat zorgt voor een extra ruimtelijk effect. Om helemaal ruimte te besparen zijn er douchecabines met een schuifdeur, maar er zijn tevens modellen met een openslaande deur verkrijgbaar.

Stijlvolle douchewanden voor ieder interieur

Een glazen douchewand past in vrijwel iedere interieurstijl. Je geeft er nog een extra accent aan door te kiezen voor een douchewand met een gekleurd frame. Denk aan een zwart frame voor een moderne inrichting of een tijdloze douchewand met chroom. Wil je geen helder glas, maar ben je op zoek naar een sfeervolle invulling? Kijk dan eens naar het aanbod van douchewanden online van melkglas of rookglas.

Richt je badkamer sfeervol in

Met een mooie douche in je badkamer, heb je een goede basis voor de rest van je inrichting. Kies je badkamermeubels en accessoires in dezelfde kleuren en materialen als je douchewand voor een uniforme sfeer. Kun je daarvoor wat inspiratie gebruiken? Lees dan de andere tips voor het inrichten van je badkamer.