Praktische interieur tips voor een persoonlijke stijl

praktische interieur tips
  • Twitter
  • Facebook
  • Google+

Home sweet home. Zoals het klokje thuis tikt. Oost West thuis best. Er zijn niet voor niets zoveel uitspraken zoals je die hier net las. Thuis is voor veel mensen de allerfijnste plek die er bestaat.

Doe je winst met onderstaande interieur tips en maak van je woning een gezellige en prettige plek waar het fijn thuiskomen is. 

1. Kies een hoofdkleur

Niets is zo rommelig als veel verschillende kleuren door elkaar. Natuurlijk zijn er mensen die houden van zo’n bonte mix, maar je zult zien dat er toch vaak een bepaald verband tussen deze kleuren zit. Het geeft rust als je kiest voor een centrale kleur. Het hoeft overigens niet het hele jaar door dezelfde kleur te zijn. Neem bijvoorbeeld in de winter warm rood en kies dan voor rode kaarsen, rode bloemen, rode kussens en een rood plaid. Zomers kun je dan een wat frissere en koelere kleur nemen. De accessoires in de andere kleur bewaar je op de zolder en die pak je gewoon over een aantal maanden weer uit de kast. 

2. Een persoonlijke touch door middel van foto’s

Dit is een van de interieur tips die jouw woning echt persoonlijk maken. Hang en zet op verschillende plaatsen foto’s van allerlei dierbare en onvergetelijke momenten. 

3. Kies voor staande lampen in plaats van hangende lampen

Veel mensen kiezen automatisch voor hanglampen. Bijvoorbeeld boven de eettafel, boven de salontafel en in de hal. Maar wist je dat staande lampen veel meer sfeer geven? Probeer het maar eens uit. Bespaar ook zeker niet op de verlichting. Dit is een van de interieur tips die heel veel doen met de sfeer in een ruimte. 

4. Bedenk goed waar je de meubels plaatst

Een zitkamer is een belangrijke ruimte in je huis. Het is niet om het even waar je de bank, de tv, de tafel of de lampen neerzet. Hieronder nog een paar kleine interieur tips die heel veel kunnen doen met je woonkamer: 

  • Zorg voor meer dan voldoende stopcontacten, dit geeft je zoveel meer mogelijkheden voor verlichting e.d. 
  • Kies voor een lamp die je kunt richten. Zo hoef je niet verplicht op een bepaalde stoel of bank te zitten als je iets wilt lezen. 
  • Probeer zoveel mogelijk natuurlijk licht naar binnen te laten komen. 
  • Als het even kan, kijk dan of het mogelijk is dat je vanaf je favoriete plek op de bank de tuin in kunt kijken. Dit is goed om te ontspannen. 
  • Laat geen kabels los liggen, dit ziet er zo rommelig en slordig uit en je loopt ook nog het risico om erover te struikelen. 

5. Maak een moodboard

Vind je het lastig om erachter te komen wat nu jouw persoonlijke stijl is? Zie je door de vele interieur tips niet meer wat nu echt bij jou past? Maak dan eens een moodboard.