Plantenbakken met een moderne kruidentuin

donker polyester plantenbak vaas vorm
  • Twitter
  • Facebook
  • Google+

In een strakkere tuin is een kruidentuintje vaak niet echt op zijn plaats. Een hangmat met een hangmatstandaard komt meestal beter tot zijn recht. Kruiden die ordeloos door elkaar groeien, kruiden die over keurige tegelpaden hangen of kruiden die nauwelijks decoratief zijn, het pas niet echt in de designtuin.

Toch is het heel goed mogelijk om een moderne kruidentuin te realiseren in bloembakken buiten. Je moet alleen weten welke kruidenplanten je kiest. De gewassen die wel geschikt zijn, zijn misschien niet allemaal eetbaar, maar wel erg mooi om te zien.

Een plantenbak met een heerlijke geur

Veel nuttige en eetbare kruiden zijn een beetje saai om naar te kijken. Het blad van majoraan of basilicum is niet echt een publiekstrekker. Toch oogt het al weer anders als er één hele grote plantenbak mee vol staat, die een heerlijke geur verspreid. Het sieruitje bieslook staat er bijna het hele jaar mooi bij, het strakke blad en de bijzondere paarse bloemen van de Allium senescens zijn erg mooi om een van de bloembakken buiten te mee te vullen. Rozemarijn en lavendel hebben een beetje dezelfde structuur, in een grote hoeveelheid staan deze planten ook mooi in een bloempot.

schaalvormig plantenbak polyester

Van hoge bloembakken echte blikvangers maken

Hoge bloembakken vragen vaak om hoge planten, maar toch kan een hardhouten plantenbak rijkelijk gevuld met de biologische maggiplant ook een bijzondere look geven. Ook de winterharde en wintergroene salie met zijn zachte rode bladeren en blauwe bloemaren geven een aantrekkelijk beeld. Het belangrijkste is dat als je mooie moderne bloembakken gaat vullen, je wel moet zorgen dat er een eenheid ontstaat. Dus liever geen combinatie van verschillende kruiden door elkaar, maar maak van de plantenbak in combinatie met een zorgvuldig gekozen kruid een mooie blikvanger.