Mooie en doeltreffende ideeën voor een kleine keuken

  • Twitter
  • Facebook
  • Google+

In je keuken kook, eet en socialiseer je, dus het is belangrijk om een keukenontwerp te maken dat al deze vakken en nog veel meer aanvinkt. Maar wat als jouw keuken niet zo groot is? Nou, je keuken hoeft niet enorm te zijn om mooi te zijn. Kleine keukens hebben alleen slimme ontwerpideeën nodig om ze praktisch en stijlvol te maken. Om je inspiratie te geven aangaande de verlichting, kun je het blog woonkamer verlichting ideeën lezen. Inbouwspots zijn helemaal in en ideaal voor je kleine keuken! Wat jouw keukenproject ook is, creëer je perfecte keuken met onderstaande ideeën voor een kleine keuken.

ideeën voor een kleine keuken

Ideeën voor een kleine keuken beginnen bij de opslag

Opslag is een van de belangrijkste elementen in een kleine keuken en voor je ideeën voor een  kleine keuken. Door elke vrije centimeter te maximaliseren, gebieden die niet zo hard werken als nodig te reorganiseren en waar nodig extra oplossingen toe te voegen, kun je van een kleine ruimte een interessante werkplek maken. Je ideeën voor een kleine keuken starten met na te denken over hoe je jouw keuken gebruikt en waar alles moet zijn, want dit zal je helpen bepalen wat voor soort indeling in opslag je nodig hebt. Het is bijvoorbeeld het beste om items op te slaan op basis van hoe vaak ze worden gebruikt, dus zorg ervoor dat alledaagse gerechten op een gemakkelijk te bereiken lagere plank staan met de items die minder gebruikt worden hogerop.

Meer ruimte met deze ideeën voor een kleine keuken

Ideeën voor een kleine keuken zonder verspilling van ruimte zijn eenvoudiger te vinden dan je denkt. Stapel keukengerei dat niet vaak gebruikt wordt op op plaatsen waar verspilling van ruimte is, zoals de ruimte tussen planken, achter kasten, onder de gootsteen, ongebruikte hoeken en vensterbanken. Denk ook aan het verplaatsen van items die niet dagelijks worden gebruikt, maar die je niet wilt weggooien, naar elders in je huis. Denk vervolgens aan de ruimte op je muren en deuren dat je zou kunnen gebruiken. Deze ruimte kun je benutten door bijvoorbeeld een magnetisch messenbord toe te voegen. Extra planken in hoeken zijn ook handig. Bekijk het veelzijdige aanbod aan leuke keukenspulletjes van Dille & Kamille.

Ideeën voor een kleine keuken met een simpel keukenschema

Een kleine keuken inrichten kan niet zonder deze tip: niets doet een kamer groter lijken dan eenvoudige witte muren, dus waarom daar geen gebruik van maken? Lichte items, reflecterende materialen en minimale ontwerpen zijn je beste vrienden in een kleine keuken en jouw ideeën voor een kleine keuken, dus overweeg witte of matglazen kastdeuren, witte stenen of composiet of roestvrijstalen werkbladen en witte tegelpanelen.