Dé kersttrends voor jouw interieur

kersttrends 2018
  • Twitter
  • Facebook
  • Google+

Het is weer bijna zover: kerst! De tijd om de kerstsfeer in huis te halen en het huis te versieren met de mooiste kerstdecoraties. De kersttrends 2018 zijn veel gebaseerd op het Scandinavische interieur.

Ook zachte, warme kleuren en de natuur doen hun intrede in 2018. Wil jij je huis decoreren volgens de nieuwste kersttrends? Wij zetten de kersttrends 2018 voor het interieur op een rij.

kersttrends 2018 - Scandinavische kerst

Scandinavische kerst in huis

Het Scandinavische interieur wordt elk jaar steeds populairder. Eenvoud speelt hierin een grote rol, wat we dit jaar goed terug zien in de ‘Scandinavian Christmas’. Wit, brandweerrood en het groen van dennentakken spelen de hoofdrol, echte klassieke kerstkleuren. De accessoires zijn subtiel, zoals we van de stijl gewend zijn, maar zien er altijd feestelijk uit. Houd je van een rustig interieur, ook tijdens kerst? Dan is de Scandinavische kerst een echte aanrader.

Breng de natuur naar binnen

Groen zien we dit jaar met kerst helemaal terugkomen. Versier je kerstboom met de prachtige kleuren ‘pine green’ en het wat donkerdere ‘emerald green’. Combineer deze kleuren met wol wit of ‘brass gold’, een geelkoperen kleur. Ook ambachtelijke decoraties gemaakt van hout passen hier perfect bij en zorgen voor extra contrast tussen de groene kleuren. Daarnaast breng je met deze decoraties eenvoudig de natuur naar binnen.

kersttrends 2018 - sneeuwwit en roze kerstballen

Sneeuwwit met pastelblauw of roze

Een nieuwe kersttrend 2018 is het gebruik van sneeuwwit in combinatie met pastelblauw of pastelroze. De zachte kleuren zorgen voor een fijn en sfeervol interieur. Daarnaast is het ook een leuke manier om het winterwonderland in huis te halen om extra in de kerststemming te komen. Gebruik de kleuren als decoratie in de kerstboom of zet een paar leuke decoratiestukken op de tafel of de vensterbank. Zo bepaal je zelf hoe je de kleuren terug wil laten komen in jouw interieur.

De echte kerstboom is terug

De kerstboom is in veel huizen de belangrijkste kerstversiering tijdens de kerstperiode. Hoewel er steeds meer kunstbomen te koop zijn die bijna niet van echt te onderscheiden zijn, komt de echte kerstboom steeds vaker terug in het kerst interieur. De Fijnspar en de Nordmann-spar zijn de meest populaire sparren om als kerstboom te gebruiken. De heerlijke dennengeur en de uitstraling van de echte kerstboom zorgen ook dit jaar voor het ultieme kerstgevoel.

Warme kleuren en rust in het interieur

De kersttrends 2018 brengen ons echt het fijne, huiselijke gevoel en de gezellig kerstsfeer tijdens de donkerste maand van het jaar. De zachte kleuren brengen warmte in het interieur, terwijl de groene tinten, een echte kerstboom en de ambachtelijke, houten accessoires zorgen voor een natuurlijke uitstraling. Door welke kersttrend laat jij je dit jaar inspireren?