Stijlvolle decoratie ideeën voor jouw nachtkastje

ideeën voor nachtkastje
  • Twitter
  • Facebook
  • Google+

Wanneer je voelt dat je slaapkamer niet af is, kijk dan eens naar je nachtkastjes. Het opnieuw stijlen van het nachtkastje met wat hoogte, accessoires en kunst zal de focale muur in je slaapkamer echt veranderen. Voeg een paar essentiële elementen toe aan je muur die eruitziet als een hotelkamer, zonder accessoires en persoonlijkheid en je slaapkamer zal compleet aanvoelen.

Hieronder een paar goede tips en decoratie ideeën nachtkastje over hoe je je kastje kunt stijlen voor die ene perfecte look!

Decoratie ideeën voor  jouw nachtkastje: boeken en verlichting

Elk nachtkastje heeft verlichting en boeken nodig. Als het om verlichting gaat, kies een tafellamp die hoogte aan je nachtkastje toevoegt. Maar blijf voorzichtig en zorg dat de lamp het nachtkastje niet overneemt. Heel wat inspiratie voor je ideeën nachtkastje vind je bij Lampen & Licht. Laat ook ruimte over voor andere accessoires. Als je kastje aan de kleine kant is, kies dan voor een wandkandelaar. Het is niet nodig om bij tafellampen te blijven. Voeg nu een aantal boeken toe. Dit hoeven geen boeken te zijn die je momenteel aan het lezen bent, maar gebruik enkele vintage boeken met een kleurige rug. De boeken worden bijna altijd horizontaal gestapeld om een soort legplank te maken voor een ander accessoire, zoals een kaars.

Decoratie ideeën voor een nachtkastje: het verschil zit in de kleine dingen

Heel wat mensen zijn verrast om een kunstwerk toegevoegd te zien op de ruimte boven hun nachtkastje. Maar het creëert materie in de lege ruimte boven het nachtkastje. In plaats van iets boven het bed te hangen, probeer de zijkanten boven je nachtkastje. En waarom plaats je de spiegel of een groot kunstwerk niet naast het bed? Om het geheel af te werken, plaats je enkele kleine dingen op het nachtkastje (als het blad niet te klein is). Het zijn die items die je in de palm van je hand kunt houden die vaak het verschil maken. Het zijn kleine items, maar deze kleine snuisterijen hebben echt een krachtige impact op je styling. Je kunt kleine decoratieve bollen gebruiken of zelfs een kleine schaal om je oorbellen aan het einde van de dag in op te bergen.

nachtkastje ideeën met decoratieve opleglijsten

Populaire ideeën voor nachtkastjes: herschilder een oud kastje

Heb je een paar oude nachtkastjes op de kop kunnen tikken? Overweeg dan om ze te schilderen. Als je houdt van Vintage, is het interessant om ook de blog vintage slaapkamer ideeën te lezen. Je vindt er ongetwijfeld extra inspiratie voor je nachtkastje, zodat je van jouw nachtkastjes juweeltjes kunt maken.