Gezelligheid thuis met een haard

Gezelligheid thuis met een haard
  • Twitter
  • Facebook
  • Google+

Het is algemeen bekend dat een mooie open gashaard een uniek tintje aan je huis geeft. Het geeft een gevoel van gezelligheid het design van je huis gaat er stukken op vooruit. Anno 2018 zijn er veel verschillende ontwerpen omtrent designs van gashaarden. Zo zijn er opengashaarden, openhaarden en ook elektrische haarden zijn tegenwoordig in. Je kan het zo gek maken als je wilt, maar de prijs is echter vaak aan de hoge kant. Je betaalt al gauw duizend euro voor een simplistisch design. Waar je moet opletten tijdens het kopen en aanschaffen van een haard wordt hieronder besproken.

Staat het wel of niet?

Het nadeel bij het aanschaffen van een gashaard is het feit dat het moeilijk voor te stellen is hoe het in eigen huis zou staan. Veel kopers hebben daar al mee ‘gestruggled’. De ervaring leert echter dat men vooral op de kleur moet gaan. Het design van een haard staat namelijk bijna altijd wel. Dit komt voornamelijk door het gezellige karakter van zo’n haard. Kleur is daarin het belangrijkste element. Veel mensen kiezen voor een witte of zwarte kleur. Dit staat namelijk meestal mooi bij de huiselijke elementen van de woonkamers. Afhankelijk van de beschikbare ruimte kan men kiezen voor een gashaard aan de wand of een open haard waar men omheen kan lopen. Zo wordt een haard aan tweekanten benut. Zo haalt men het meeste uit hun haard.

De grote variatie

Er zijn vandaag de dag vele soorten en maten gashaarden. Veel verschillende merken zijn tegenwoordig op de markt. Faber is een van de meest kwalitatieve merken op de markt. Het is een betrouwbaar merk en ziet er modern uit. Ze zijn overigens ook makkelijk in te bouwen, wat een positief ding op zich zelf is. Standaard bijgeleverd bij Faber is de aanwezigheid van een afstandsbediening, thermostaat en timerfunctie. Faber haalt het beste uit uw haard. Als u geïnteresseerd bent in de haarden van Faber kunt u het beste langs gaan bij een van de verkooppunten. Faber wordt door heel het land verkocht, wat het aangenaam maakt om tot verkoop over te gaan.

De prijs

Gas haarden an zich zijn dure investeringen. De aanschaf in eerste instantie kan beginnen bij duizend tot vijftienhonderd euro en kan oplopen tot enkele duizenden euro’s. Niet alleen de aanschaf heeft een kostenpost, maar ook het onderhouden ervan. Bij gebruik verbruikt men namelijk gas. De meeste gashaarden zijn echter wel zuinig, maar men moet deze kostenpost niet vergeten. Waar men wel rekening mee moet houden bij de koop van een haard is het feit dat er vele verschillende verkooppunten zijn. Elke site heeft meestal een eigen prijs. Doe dus goed onderzoek waar de haard het goedkoopst is. Je wilt namelijk niet extra bepalen voor iets wat veel goedkoper had kunnen zijn. Kijk daarnaast of de service en inbouw inbegrepen zijn. Het inbouwen van een haard is vaak op eigen kracht een onmogelijke opgaven.