Geurverspreiders

Geurverspreiders
  • Twitter
  • Facebook
  • Google+

Geurverspreiders zijn er in heel veel soorten en maten. Ze zorgen ervoor dat je kamer of huis niet meer stinkt, maar dat het er juist lekker gaat ruiken. Welke soorten geurverspreiders bestaan er? Wat voor soorten geuren zijn er? En waar moet je op letten wanneer je een geurverspreider koopt?

Doel van geurverspreiders
Een stinkende kamer, dat wil niemand. Er zijn verschillende oorzaken voor een stinkende kamer, bijvoorbeeld omdat je een hond in huis hebt of omdat je in een vochtig huis woont. Het beste om van de geur af te komen is om de geurbron, indien mogelijk, te verwijderen. Maar als je een hond in huis hebt, ga je die daar natuurlijk niet om wegdoen. Dé oplossing is dan om een geurverspreider te gebruiken. Een geurverspreider is er speciaal voor om de lucht in je kamer lekker en schoon te laten ruiken. Sommige geurverspreiders zorgen ervoor dat je de nare lucht niet meer ruikt en sommige verspreiden een andere geur, die de nare geurtjes overstemt. Maar de meeste geurverspreiders doen beide.

Soorten geurverspreiders
Er zijn veel verschillende soorten geurverspreiders op de markt. Hervulbare geurverspreiders, gels, draadloze geurverspreiders, elektrische geurverspreiders, geurstokjes, geurbranders, en nog veel meer. Sommige geurverspreiders zijn heel goedkoop en andere zijn wat duurder. Over het algemeen kun je beter investeren in een wat duurder soort geurverspreider dan in een goedkope geurverspreider. Dit omdat de duurdere geurverspreiders vaak langer meegaan, een lekkerdere geur verspreiden en ook een sterkere geur verspreiden dan de goedkope versies. Uiteraard zullen er ook geurverspreiders zijn die goedkoop én goed zijn. Het beste is om dit gewoon zelf te testen en er zo achter te komen wat het beste bij jou en je huis past.

Naast dat er veel verschillende soorten geurverspreiders te koop zijn, zijn er ook veel verschillende soorten geuren te koop. Denk aan de geuren van verschillende bloemen, de geur van de oceaan of de geur van lente. Ook zijn er van verschillende merken parfums, ook geurverspreiders te koop. Zo verspreid je jouw favoriete parfum in je kamer.

Welke geurverspreider past bij mij?
Wil je dat de geurverspreider zonder stroom werkt? Kijk dan eens naar geurstokjes of een geurbrander. Geurstokjes zijn stokjes die je in een geurvloeistof steekt, door de stokjes verspreidt de geur zich. Een geurbrander is een brander waar bovenin geurolie of geur-wax wordt gedaan. Onderin plaats je een waxinelichtje. Doordat de wax of olie warm wordt, verspreidt de geur zich.

Wanneer je een elektrische geurverspreider wilt, kun je kiezen voor een diffuser. Er zijn diffusers die je kunt instellen dat ze om de zoveel tijd een spuitje geur verspreiden. Ook zijn er diffusers die een spuitje geur verspreiden als je erlangs loopt.

Naast deze twee soorten geurverspreiders zijn er ook nog de geurverspreiders met gels, waxes, e.d. Deze activeer je door ze open te doen en zo zullen ze hun geur verspreiden. Deze geurverspreiders ruiken vaak in het begin sterk en hoe langer ze staan, hoe meer de geur afzwakt. Vaak worden deze gebruikt in de badkamer of bij het toilet.

Zoals je wel merkt, zijn er veel verschillende soorten geurverspreiders en veel verschillende geuren. Ruik in de winkel welke geur je lekker vindt en bedenk wat het makkelijkste is om te gebruiken in jouw huis/kamer. Probeer, test en ontdek wat het beste bij jou past!