De voordelen van paneelgordijnen

voordelen van paneelgordijnen
  • Twitter
  • Facebook
  • Google+

Paneelgordijnen worden regelmatig gebruikt voor zakelijke toepassingen. Denk hierbij als zonwering voor lange raampartijen of langs glazen vergaderruimtes. Ze zijn dus ideaal voor op uw kantoor of bedrijf.

Functioneel en flexibel

Een paneelgordijn is ideaal om te hangen voor een groot raam of voor een deur. Paneelgordijnen zijn lang en kunnen eenvoudig verschoven worden. Door de kleuren en motieven kunt u ze ook gebruiken als sfeermaker in bijvoorbeeld uw kantoorruimte. Paneelgordijnen bieden veel flexibiliteit. Ze zijn afzonderlijk te verschuiven doordat ze op rails vastzitten; hierdoor kunt u zelf de lichtinval bepalen. Met de mogelijkheid om een variëteit aan kleuren en/of dessins toe te passen, kunt u verschillende lichteffecten en een mooie sfeer creëren. Paneelgordijnen ophangen is heel eenvoudig, omdat u ze via de aankoppeling eenvoudig in de rails kan hangen.

Een positief gevoel door paneelgordijnen

Er zijn veel verschillende materialen waaruit uw paneelgordijnen kunnen bestaan, zoals vloeiende stoffen, papier, bamboe of hout. De schuifgordijnen zijn makkelijk te bewegen door een bediening met koord, draaisystemen of zelfs met een elektrische afstandsbediening. Als gevolg van de diversiteit van de paneelgordijnen wordt elke ruimte zo optimaal gediend. Door verschillende materialen kunnen imposante lichteffecten bereikt worden.

Paneelgordijnen ter decoratie

Paneelgordijnen zijn in de eerste plaats bedoeld ter bescherming van de persoonlijke levenssfeer en tegen verblinding, maar ook voor hun decoratieve mogelijkheden kunt u ze aanschaffen. Zo geven ze mooie kleuraccenten aan een ruimte. In het bijzonder is de psychologie van de kleuren hier van belang: een kamer met blauwe gordijnen is bijvoorbeeld niet alleen goed verduisterd, maar straalt ook rust en creativiteit uit. Welke kleur u kiest moet u niet te veel laten afhangen van de kleur-emotie, maar ook van de rest van het interieur. Harmonie van de kleuren in bijvoorbeeld de kantoorruimte zorgt voor harmonie en gezelligheid in de rest van de ruimte.

Verberg uw spullen met paneelgordijnen

Zoals eerder gezegd zijn paneelgordijnen ideaal voor grote ramen, maar daarnaast kunt u ze ook gebruiken als afscheiding in een kamer. Ze zijn niet alleen voor raamdecoratie bedoeld, maar kunnen ook gebruikt worden om spullen te verbergen die u het liefst niet elke dag wilt zien, zoals bijvoorbeeld mappen of apparaten. Open kasten en rekken kunnen makkelijk worden verborgen door het ophangen van een paneelgordijn. Hierdoor ziet alles er netjes en opgeruimd uit. Kortom, met paneelgordijnen kunt u alle kanten uit.