Mysterie en eigenzinnigheid met deze brocante woonkamer ideeën

brocante woonkamer ideeën
  • Twitter
  • Facebook
  • Google+

We houden allemaal van ‘Brocante’, ook al weten we misschien niet wat het betekent. Brocante betekent tweedehands in het Frans! In de VS noemen ze het Vintage of Shabby Chic als het verwijst naar huisdecoratie. Het idee van Brocante is een meer romantische term voor het gebruik van vintage stukken om huizen te versieren.Gevonden voorwerpen die op ongebruikelijke manieren worden gebruikt, brengen een bepaald soort mysterie en eigenzinnigheid naar elk huis. Als je van deze zachte en dromerige stijl houdt, heb je geluk, omdat een Brocante interieur eenvoudig en goedkoop te realiseren is. Hieronder enkele Brocante woonkamer ideeën.

Brocante woonkamer ideeën met oude meubelen

Transformeer oude meubels in nieuwe, functionele stukken. Je kunt heel wat frisse en betaalbare tips vinden om tweedehandsmeubelen een nieuwe look te geven. Misschien moet je er zelfs het huis niet voor uit. Heb je oud, saai meubilair dat al jarenlang stof staat te vergaren in de garage? Nu niet meer. Blaas het nieuw leven in met een laag rustiek verf!

Gebruik weinig kleuren en veel details in je brocante woonkamer ideeën

Geef je woonkamer een elegante update met rustgevende neutrale kleuren, mooie stoffen en sierlijke accessoires. Allemaal ingrediënten voor prachtige brocante woonkamer ideeën. Voor een verfijnde kijk op de stijl Brocante, blijf bij een palet van gebroken wit en voeg verweerd hout dat wit geschilderd is toe als detail. Om te voorkomen dat de look te saai wordt, breng je als decoratie veel detail en textuur, zoals gehaakte, linnen en kanten stoffen. Vergeet niet om grijs te introduceren. Een grijze laminaatvloer of zitbank zorgt voor een subtiel contrast. Brocante Oud en Nieuw brengt je alvast heel wat inspiratie voor je Brocante woonkamer ideeën, maar ook op rommelmarkten en tweedehandswinkels vind je ongetwijfeld heel wat leuke spullen voor een prikje.

Creëer een boerengevoel met deze brocante woonkamer ideeën

Voor een woonkamer met karakter combineer je noodlijdend hout met een pluche bekleding. Schilder je muren in subtiel zacht blauw of grijs, wat de toon zal bepalen voor deze dynamische look. Laat je verder inspireren door krijtachtige tinten op kussens en lampenkappen. Als decoratie kun je een verzameling ongelijke vazen en handgemaakte kannen een plek geven. Onder de landelijke brocante woonkamer ideeën vind je vaak subtiele strepen en neutrale tinten terug die zorgen voor een ontspannen, landelijke uitstraling. Vul bijvoorbeeld een klassiek kleurenpalet van crème en beige aan met kussens in een gestreept linnen. Omhels de rustieke aantrekkingskracht van je plan door natuurlijke materialen zoals eik, katoen en jute op te nemen. En als je ook je vloer wilt veranderen, kies voor een laminaatvloer met verouderd effect.